About Me

My photo
Isteri kesayangan En.Lokman dan ibu yang anggun kepada 6 orang cahayamata,4 lelaki dan 2 perempuan.

FOLLOWER KESAYANGAN KU

Thursday, May 28, 2009

SAKIT MELANDA

Salam ,

Kowang tahu tak ubat apa tu, aku rasa semua orang tahu kan.......perut aku ni dah seminggu buat hal tapi dengan kedegilan aku ni, aku tahan sebab taknak ke klinik. Kalau pegi klinik sah dah kena makan ubat, aku ni tau2 ajelah bukan jenis makhluk yang suke makan ubat.

Dah berapa kali che Abang aku ajak, aku buat dak.....je, last2 semalam kena pegi jugak sebab tak tahan sangat. Orang degil macam nilah, aku ingat semakin sembuh rupanya makin melarat pulak.

Balik dari klinik pegi pasar malam jap nak beli roti john dan buah2, che Abang pelawa aku makan kat restoran western food papa joo, apalagi aku order chicken chop dan che Abang aku black pepper beafsteak, aku makan separuh jerk tak berselera. malas nak snap gambar sebab masa tu aku tengah tahan sakit.



Balik rumah macam biasalah kalau aku sakit, che Abang yang ambik ubat, buka ubat,suap ubat, ambikkan air macamlah aku ni OKU yang takleh bergerak. Sebenarnya terlebih ngada2 sikit dan lagi satu sanggup dia tunggu aku, selagi aku tak makan ubat selagi itulah dia dok kat sebelah aku, chehhhh.........nak taknak terpaksalah aku telan, uwaaaaaaaaaaaaaa...............kalau tak tunggu maunya aku buang ubat tu, mueheheheheh...............tak sedar diri lagi tu.

Setakat ni dah dua kali aku makan ubat tu tapi macam takde perubahan plak, kowang tahu tak ubat apa yang elok untuk gastrik ni, tolong aku weh. Kalau macam ni bila nak abis puasa ganti aku, perut ni pun ngada2 macam tuannya jugak.

Maafkan aku ya, ari ni aku takleh nak jalan2 rumah kowang semua keadaan tidak mengizinkan aku,hu hu......

10 comments:

  1. mmg x selesa kan kak sal bila sakit perut.. saya biasa makan panadol je..
    take care kak..

    ReplyDelete
  2. kak kalo gastrik ni biasakan makan yogurt. frb dulu ada tp skng dh jarang kena..

    ReplyDelete
  3. alahai kesiannyer... akak nisepesen dgn linn susah mkn ubat,,,pehtu kalo anak tak mkn ubat lin marah..hahhahahhaha

    kak cantikknyer bunga dlm pasu entry lepas tu.... huhuhuhuh idaman kal bu kak oii

    ReplyDelete
  4. sal...kalau gastrik doc biasanya bagi ubat air warna putih pekat bau mcm ubat gigi...yg tu kejap je baik...jgn makan benda masam..pantang tuk moyang gastrik..

    ReplyDelete
  5. sayang betul cik abg akak kat akak tu. makan ubat kasi cepat sembuh...baru leh jln2 umah kwn2

    ReplyDelete
  6. Owh sakit gastrik rupanya....elok2 makan ubat tu yer.....hihi. Walaupun kaktie pun elergik gek nih.

    ReplyDelete
  7. salam..amboi manja bebeno dia ni..dah anak 6 pun cik hb msh nak tunggu makan ubat..

    ReplyDelete
  8. kak, jgn jd budak2 susah makan obat, sdiri yg sakit tau... dari menahan sakit tu, bek makan obat kak.. alaa tak pahit pun kalo akak makan skali minum air.. tak sampai 2saat pun kak...
    makan obat ye kak...

    ReplyDelete
  9. ooo gastrik...take care ye kak..jgn bior perut kosong:)

    ReplyDelete
  10. semoga sal cpt sembuh ye..rehat dan makan ubat

    ReplyDelete