About Me

My photo
Isteri kesayangan En.Lokman dan ibu yang anggun kepada 6 orang cahayamata,4 lelaki dan 2 perempuan.

FOLLOWER KESAYANGAN KU

Wednesday, May 6, 2009

RUMAHKU SYURGAKU

N3 ni sebenarnya dah lama kat dalam draf tu, aku tak sempat nak publish aje, n3 aku kali ni tentang hiasan dalaman plak, jangan salah sangka ya, bukan niat aku nak menunjuk2 ke apa ke kan, dek kerana aku minat banget dengan benda2 macam ni maka aku tepeklah kat blog aku ni untuk kenangan aku nanti takde niat ape pun.

Kalau ada yang beranggapan bukan2 tu, aku tak kesah pun, aku tetap aku jua. Aku suka buat benda yang aku minat, kerana benda tu boleh membahagiakan, mendamaikan dan menyeronokkan aku kat rumah ni, cehhhh.....melebih-lebih plak.

Ahad hari tu, lepas bangkit dari tidoq aku rasa bersemangat sikit. Oleh kerana malam tu aku tidoq awai dari biasa. Pagi2 lagi aku bangun kemas apa2 yang patut, sedang dok sapu2 lantai tu timbul plak idea ni, tingggg.......................

Hari ni free, che abang aku pun ada kat rumah, anak2 pun ada, bolehlah tolong aku. Yessssss.........good idea, maka jadilah MEM besau aku hari tu mengarah angkat itu angkat ini, letak situ letak sini, hehehehe.......bagus.....bagus...

Mungkin raya tahun ni tak perlu diubah2 lagi kot......tapi tengoklah, kalau aku rajin akan aku ubah lagi. Aku ni jenis yang tak suka nengok perabut ke hape ke dok tempat yang sama sampai bertahun2. kalau perabut yang besar dan berat tu lain ceritalah.

Inilah hasilnya.........setelah sepagi bertungkus lumus , layan aje yerk......deco aku yang tak seberapa nih.








Terima kasih ya abang dan anak2 kerana sanggup melayan kerenah aku yang macam2 nih, pepaham ajelah ya..........tau takpe.

Lain kali nak mintak tolong lagi ya...........jangan serikkkkk........

14 comments:

  1. wah, kak sal. Lawa nya rumah. Kv tak pandai nak hias bagai. Nak kena mintak nasihat ni.

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaah...cantiknyeeee....salam kenal ye....

    ReplyDelete
  3. KV,
    Biasa jer tu,boleh sangat2 dik...bila2 masa je...akak minat betul bab2 menghias ni tau.

    ReplyDelete
  4. Puterisatu,
    cantik ker, ala biasa2 ajer. Salam kenal jugak makasih sudi ke blog akak.

    ReplyDelete
  5. Cantik2 sal....rajin2lah tuko ek...pastu masuk blog tau....hihi.

    Sangat cantik frame ituuuuu....yang 4 lagi tu bilalah pulak nak ketemu dengan tuannya ye...tak sabau dah nih

    Kaktie de ubah juga sudut tertentu kat umah tapi....cantikkah????muahahhahaha....

    ReplyDelete
  6. tantek giler umahj kak sal nih...english style gitu:)

    ReplyDelete
  7. lawonya umahh akak...
    english concept gitu..tp kemas je...sjuk nya mata memandang..

    ReplyDelete
  8. sweet btul umah akk. raya ni frb nak tiru patent langsir mcm kak sal mn2 yg sesuai eh. cantik tul smua..frame tu yg akk bru bli kt romantika hrtu kan? mmg sesuai letak ctu

    ReplyDelete
  9. kak sall cantikk nyer umah..... linn berkenan sungguhlah dgn WC tu... linn ingat nak tukar bajulah WC kat umah ni mcm akak punyer tu.....

    dua keping roses selah cermin tu..linn pun ada jugak.. hahahhahah

    ReplyDelete
  10. Atty, makaseh ya.

    K Tie, tukar jangan tak tukar, frame tu bila nak ambik ha.

    suzie, makasih le...kak sal minat tu.

    neezareef, memang ya..english style ni sejuk je mata memandang kan,hati pun tenang.

    ReplyDelete
  11. FRB,tiru jangan tak tiru...itu kain eliza,bukan yang kat nilai 3 tu.

    ciklinn, Wing chair tu kak sal beli kat johor dulu,kain eliza tu. kak sal tempah sama dengan kain langsir.

    ReplyDelete
  12. Cantiknyaaa rmh akak..sya pn minat English Style..da rezeki nti nk hias cm rmh akak jga laa..alaa kak blog kita suka atilaa kita nk tepek gmbo pe pn kak..yg jeles n skit ati tue memg laa tk myokong..tp sya tetp sokong kwn2 blgger kita yg len jgak..

    ReplyDelete
  13. wah kak.. teruja tau tgk umah akak ni.. sskkkeee cantiknya umah akak

    ReplyDelete