About Me

My photo
Isteri kesayangan En.Lokman dan ibu yang anggun kepada 6 orang cahayamata,4 lelaki dan 2 perempuan.

FOLLOWER KESAYANGAN KU

Tuesday, May 26, 2009

KOLEKSI VANTAGE

Salam uols,

Inilah antara koleksi vantage yang aku ada, bertahun2 jugak mengumpulkan benda ni. Maklumlah kan regenya sape tak tahu, kita yang tak mampu ni ada banyak ni pun dah rasa bersyukur sangat.

Warmer yang kat bawah ni adalah hadiah Happy Anniversary aku yang ke berapa ntah lupa plak, che Abang aku yang kasi dia beli kat Alamanda. Masa tulah pertama kali aku dapat vantage terlalu seronok, sukeeeee............rasa macam nak melompat2, ekekekekeke....

Warmer ni aku guna pada masa2 tertentu jerk, lepas tu simpan. Dulu aku guna seharian kat dapur, tak kuasa plak nak urus lepas makan cerewet kena selalu berhati2, dahle anak2 asyik dok main buka tutup, ngeri aku. Last2 aku masuk kat dalam kotak balik.







Tea set yang kat atas tu che abang aku jugak yang beli 1 set dengan pinggan mangkuk sekali set yang 6 biji. Pinggan mangkuknya aku malas nak tepek sebab elok2 kat dalam almari tu setengahnya ada kat dapur aku guna.




Balang tu aku guna masa hari raya, yang lain tak pernah guna pun buat koleksi dalam almari jerk. Kalau pikir2 betul jugak kita orang pompuan ni, beli pinggan mangkuk yang mahal2 simpan buat hiasan dalam almari, makan dengan pinggan yang biasa2 jerk tak adil kan, ekekekekkekk...............

Untuk menjaga hati suami, aku guna jugak tapi jarang2 jerk...........tukar2lah kan, tak kuasa nak guna selalu benda2 macam ni, cerewet..........cuci nak kena selalu hati2. Aku kan jenis yang serba serbi mau cepat, nanti tak pasal2 hancur plak.

koleksi ni semua dah lama aku beli, saje aku tepek kat sini untuk kenangan aku dan menunjukkan betapa minatnya aku pada benda2 macam ni, esok2 bila kita dah tua dan tiada, ada juga koleksi peninggalan kita untuk anak2, betul tak........macam dah tua benor nampak, muehehehe.....................

Daaaaaaaaaa.................

7 comments:

  1. Haha. Kira barang peninggalan la tu nnti unt anak2. kih kih. Betulla..adake beli yg cantik2 yg mahal2 tak guna..pastu dah ada nak beli lg. Ish ish..pompuan pompuan. Tp cantikla koleksi2 akak nih. love it!

    ReplyDelete
  2. canteknya sal..minat jugak..tp lom ade collection lagi..

    ReplyDelete
  3. waaaaa tantek..sy pn minat gk kak sal..tp xbeli2 pon..ekek;D uish ni pakai utk special event je la..kalu guna hari2 tkut pecah plk..hahha:p

    ReplyDelete
  4. kak, sayang nak pakai, takut pecah. Hihi

    ReplyDelete
  5. wah.. memang cantik la kak.. memang benda2 mahal camni.. nak kena hati2 kan..rumit.. eemmm akhirnya blh dah nak komen ni..

    ReplyDelete
  6. banyaknye koleksi akak ek. frb bila la nak dpt kumpul

    ReplyDelete
  7. byknyer koleksi vantage akak...sy pun sekrg ni dlm proses mengumpulnye...baru ada dinner n tea set....

    ReplyDelete