About Me

My photo
Isteri kesayangan En.Lokman dan ibu yang anggun kepada 6 orang cahayamata,4 lelaki dan 2 perempuan.

FOLLOWER KESAYANGAN KU

Thursday, April 16, 2009

LAPTOP PUNYA PASAL

Salam uols, n3 kali ni pasal laptop plak. Tengoklah budak kecik ni hari2 macam nilah keja dia, berebut nak guna benda ni, kalau tak laptop dia main komputer, geram aku tau....dahle aku dengan che abang pun selalu berebut masing2 nak laptop, tambah budak kecik ni sorang lagi yang menyebuk.

Disebabkan kesengalan komputer ni ,takde sape yang nak. Aku rasa nak baling aje tikus tu, tapi takpelah....buat mainan Aying ajelah, mengades plak yo. Tengoklah tu, tikus diletak kat telinga kaedahnya.



Lepas komputer laptop plak, pantang takde orang berdesup panjat kerusi. Dah pandai tekan sana sini tengok blog segala.



Nak dijadikan cerita, beberapa hari lepas, sedang aku dok tengah godek2 tu, tiba2 je skrin padam. Eh eh kenapa pulak gelap je nih, nampak samar2 je....memang sah dah rosak ni. Terpaksalah aku update blog aku dengan komputer yang sengau tu. Baru padan dengan muka aku ni, biar insaf sikit.

Hari ni che abang aku bawa balik laptop yang siap dibaiki, aku tak sabar2 nak tengok. Bila aku tanya berapa upahnya, che abang tersenyum sambil berkata, adaaalaaahhh.......dalam 500 lebih gitu. terkezut beruk aku, mahalnya....

Dah nasib badan.......nak rugi kejap jeeee....tak pasal2 koyak poket che abang aku nih, main lagi Aying.....main jangan tak main...

7 comments:

  1. budak2 skke sgt kan kak, mirul pun cenggitu gak.. pantang tgk kita buka lappy..dia la yg nyibuk.. mahal gak erk kak

    ReplyDelete
  2. takpe..sal..sekali sekala..haru ler..ekekekke..

    ReplyDelete
  3. hihihih.. nak join skali tu..

    ReplyDelete
  4. Wah Aying dh pndai nk blog hopping yea hehe..

    ReplyDelete
  5. dia cari akal tu. tak pun nak cari idea create blog satu

    ReplyDelete
  6. Rugi3 sambil garu3 pala hihi...namanya takde rezeki kan.

    ReplyDelete
  7. Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

    ReplyDelete