About Me

My photo
Isteri kesayangan En.Lokman dan ibu yang anggun kepada 6 orang cahayamata,4 lelaki dan 2 perempuan.

FOLLOWER KESAYANGAN KU

Saturday, July 11, 2009

BASIKAL BARU

Salam,

Hari tu jalan2 kat serdang kunun2 nak cari beskal Aying ni, pusing2 jumpalah satu kedai ni. Aku masuk tinjau2 carik mana yang berkenan, aku nanya Aying sukee yang ini?? dia wak dok jerk asyik dok pegang yang warna pink tu, macam pompuan pulak.

Dak Aying ni memang minat pink, kalau cakap apa2 mesti terkeluar perkataan pink dari mulutnya, ha ha.....................berleter pun dia kaitkan dengan warna pink tu, kelakor.

Aku pujuk2 tunjuk yang color biru ni, nasib dia nak. Regenya lepas tawar menawar dapatlah 90 henggit, oklah kot.......................aku pun tak tahu mahal ke murah, rasanya bolehlah........





Sampai kat rumah tak sabar2 nak merempit macamlah dia besar sangat, selama ni asyik dok berebut beskal dengan Eam jerk sampai melalak-lalak.

Petang tu sampai kat rumah terus merempit hingga ke malam sampai tak ingat nak tidur, makan pun kat atas beskal tu. Malam tu ajak tidur pun taknak asyik merempit, tak sangka hari tu jugak Aying dapat kayuh beskal tapi separuh jerlah....aku rasa bolehlah dengan umur dia yang baru 2 stgh tahun tu.

Sekarang ni bangun tidur mula2 sekali dia cari, beskal. Yang tak tahannya hari2 dok melalak nak main kat luar pulak, adoooiiiiiiiiiilaaaaaaaaa..........tulah takde beskal carik beskal, sekarang sape yang susah??????akuuuuu............jugakkkkkk........

Daaaaaaaaaaaa.................

5 comments:

  1. heh..heh..heh... geng ngan mirul la aying ni.. merempit ngan beskal.. :D

    ReplyDelete
  2. takpe kak..yang penting diaorg happy dpt apa yg diaorg nak

    ReplyDelete
  3. Aying dapat basikal baru ye...merempit la pulak kan.Ha tulah....sama dengan ammar nih petang2 nak main basikal kan.

    ReplyDelete
  4. fuyooo..dpt basikal baru..yg beso...x lama lg leh buang roda ke tiga tu

    ReplyDelete
  5. baby w pun dah pndai tuntut beskal ni...seb bek dia tak reti lagi baca blog. ahaks

    ReplyDelete