About Me

My photo
Isteri kesayangan En.Lokman dan ibu yang anggun kepada 6 orang cahayamata,4 lelaki dan 2 perempuan.

FOLLOWER KESAYANGAN KU

Thursday, June 18, 2009

TAHNIAH UNTUK TERSAYANG

Salam,

Aku ni sebenarnya bukan nak nunjuk2, tapi sekadar memberi semangat kepada yang nak belajor lagi.. go ahead.. Jangan takut dengan pelajaran. Aku bukan apa, nengokkan che abang aku..dah tua tu pun masih nak belajo..Boleh tahan gak result dia. Dia kata bukan apa,nak konvo dengan first class jer, tu pun kalau dapat..Korang bayangkan, pagi sampai ptg dia kat klas, kat umah kadang2 nolong aku, mlm tgk kerja sekolah anak2. Tapi aku tau dia tdo lewat malam. Time tu gamaknya dia belajo, Pagi2 dah bangun. Banyak kali dia bangun awal dari aku..berapa sen jer dia belajor..Cita2 dia kalau boleh nak buat PhD, tapi dah tua..bagi anak2 lah sambung cita2 dia tu.

Lepas Diploma dulu dia nak sambung terus tapi ayahnya sakit jatuh pokok, dia pun korbankan cita2 dia nak belajar, kerja dulu konon nak bantu keluarga. Dia buat keputusan sendiri, masa tu bukan main marah lagi kakaknya. Tapi ada jugak hikmatnya.......masa keje tulah dia jumpa dengan aku, hi hi............. dah tertulis camtu kan......

Bila dia tau result semester 4 baru ni..sengeh2 dtg kat aku, terus dia peluk..katanya capai jugak cita2 dia nak dapat 4.0. Mak oooi terkejut biawak aku..tahniah abang...Yang paling teruk Sem 3, dpt 3.7 jer..sebb semester tu dia ambik 24 jam kredit kau..Aku doakan che abang aku dapat konvo dengan 1st class...Cuma ada satu semester jer lagi...dpt kot...............

Korang layanlah result dia ok.......Untuk Kat Tie..Alang2 menyeluk pekasam, bior sampai ke pangkal longan..

Sem 1 (2007/2008) - Semester 1

Sem 2 (2007/2008) - Semester 2

Sem 1 (2008/2009) - Semester 3

Sem 2 (2008/2009) - Semester 4

8 comments:

  1. perghhh terror tu...jeles2..tp kokurikulum pon masuk sekali erk..

    ReplyDelete
  2. mak aihh..bangga kak sy pn bangga

    ReplyDelete
  3. Baguslah...dah 4 credit tu, yang penting belajar kan....Kaktie harap dipermudahkan jelah...

    ReplyDelete
  4. tahniah!!! Teror ah cik abang akak!!! Saspek ah. Hik hik (respek tu)

    ReplyDelete
  5. terornya dia...subjeknya semua bab2 hutan ek.., sekarang baru akak tau ada subjek2 mcam tue kat U, tpi respeklah...kak lela ni sejak beranak kat izzmi pointer jatuh terjunam..susah klau perempuan hatta sebagai isteri blaja perlu kerjasama dari org sekeliling untuk membantu

    ReplyDelete
  6. congratulation kak sal..(utk somi)...syiok tu konvo 1st class..hehe..rs sy plak xsabar nk konvo..hehe..

    ReplyDelete
  7. amboi, result.. confirm leh dpt 1st class nih.. semangat utk anak2 ni..
    che abng amik course apa?

    ReplyDelete