About Me

My photo
Isteri kesayangan En.Lokman dan ibu yang anggun kepada 6 orang cahayamata,4 lelaki dan 2 perempuan.

FOLLOWER KESAYANGAN KU

Wednesday, April 21, 2010

BILA SUAMI TIADA DI RUMAH

Salam,

Bukan main lagik tajuk diatas tu, jangan syak yang bukan2 pulak yea..................tiada maksud lain sekadar nak berkongsi cerita jer dengan uols semua, ini bukan kisah isteri keluar pintu belakang yer.........sila bersihkan hati korang bila baca tajuk yang tak boleh blah tu, kih kih...........

Ini kisah yang berlaku pada aku minggu ni, banyak cerita dan peristiwa yang aku nak kongsi dengan korang bila che abang out station dan seminggu takde kat rumah. Bagi korang biasalah kan......tapi bagi aku, susahnyaaaa..............ditambahkan lagi dengan semua benda didalam dan diluar rumah nak kita uruskan sendiri, ponat mokcik nyahhh.....................

Pagi2 lagi dah bangun siap bagai antar anak2 kesekolah, berdesup balik rumah masak untuk breakfast dan lunch sekali, lepas makan kemas rumah dan terus menyiapkan tempahan, tengahari antar yang sekolah petang dan tunggu anak2 yang sekolah pagi jam 2,30 baru selesai, balik rumah solat dan lunch lepas tu bereskan apa2 yang patut, jam 6.30 ambik anak sekolah petang, balik dah magrib, jam 8.00 antar anak tuisyen, jam 10.00 ambik, aiihhhhh............poning mokcik, kalau che abang ada kat rumah taklah penat sangat bolehlah bagi2 tugas kan....

Nak dijadikan cerita, mula2 penapis air rosak, maka aku kenalah masak air paip tak bertapis bagi minum kat anak2, nak baiki memang dah sah tak pandai, lepas tu hari kedua sedang syok2 memasak klung klang klung kleng, gas pulak habis itu nasib baik ada spare kalau tak maunya aku panik giler, dahle aku tak biasa kat sini, gas tu dari kl lagi tu........jimat tak aku, hi hi........

Yang berikutnya ini yang paling tragis, hahahahahahh..............................minyak keta aku nak habis, sapa nak tolong aku nih weeiiii..... aku bukannya biasa dengan benda2 macam ni, semuanya che abang yang buat, yang aku tahu bawak jer........minyak mesti selalu kasi penuh ya.........kali ni baru padan dengan mukee aku, pannnggggggggggggggggg............ bagi penampar kat aku sendiri biar mokcik sedar sikit, terlalu manja sangat.

Kali ni aku kena tebalkan mukee pegi jugak isi minyak, hu hu........sampai kat sana terkial-kial, nasib ada pakwe kat sebelah terus mintak tolong dia isi minyak kat aku, muahahahahahhhh....................................masih taknak berdikari lagik tu, apa punya perangai nih.......(bang.... nanti ganti balik yea.....)

Malam tadi pulak tengah siap2 nak beradu, tak pasal2 letrik pulak black out, aduyaaiiiiiiiiiiiii........aku ni jenis penakut skit kalau gelap2 macam ni, anak2 pun menurun sama semua penuh selonggok dalam bilik aku, tapi aku tak panik sebab lilin dan lighter sentiasa ada kat bilik aku nih.

Bangggg.................cepatlah balikkkkkk.....................esok besday aku, ingat nak buat kek coklat tapi............tak larat la weeiiiii..............rasa macam nak demam pulakkk.............

Daaaaaaaaaaaa....................

4 comments:

  1. alerr kak,meh lah cni aku banje kek coklat kat secret recepy kui3

    ReplyDelete
  2. eija,

    Bolehhh......tunggu k sal datang yea....tapi nak yang besarrr.....heh heh....

    ReplyDelete
  3. salam sal..ehhee itu lee cobaaan supaya sal lebih independent tau..keja umah jgn cakap lee dari terbit matahari till terbenam pun tak abis2 ..wat lee keja mcm lipas kudung pun tak leh selesai..hehe aminnnnnnnnnn kalah PM kan kan..apa2 pun..itu lee pengalaman yang tak dpt sal lupakan akan membuatkan sal lebih cekap dimasa lain kalau cik abg tak ada gie o.station lagi...hehee zassssssssssssssssssssssssss

    ReplyDelete
  4. merpati66,

    Memang betul kak ida,yang susahnya sebab masih ada anak yang kecik2 yang tak makan saman,kalau semua dah besar2 baru senang sikit,boleh tolong apa2 yang patut ya takk.....

    ReplyDelete